Welkom in Capital-M, de stad van de masters van Sint Lucas Antwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Voor de eerste keer zijn hun afstudeerprojecten samengebracht in één tentoonstelling: meer dan 100 studenten uit 11 verschillende disciplines gaan bewust en onbewust met elkaar én met u in dialoog.

De structuur van de tentoonstelling is gebaseerd op de stedelijke ringvorm, waarin de projecten organisch gepositioneerd zijn in een periferie rondom een centrum. In het blauwgekleurde stadscentrum zijn er tal van activiteiten en functies: er is een werkplaats, een (open) podium, een bookshop, een ontmoetingsplek….
Als leidraad voor je bezoek kan je doorheen deze stad de route volgen van vier mensen uit het professionele veld: Sara Weyns, Guy Rombouts, Kessel Kramers en Thomas Widdershoven.

Capital-M is een vrije stad en toont een staalkaart van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers. Het is geconcipieerd als een onderdeel van Born in Antwerp, een overkoepelend stadsproject dat Antwerps creatief talent nog tot oktober 2016 in de kijker zet.

Curator: Pieter Boons (HEIMAT)
Scenografie: Esther Jongsma en Sam van Gurp (VANTOT)
Grafisch ontwerp: Erik Desombere