scenografie tentoonstelling in Openlucht

functie: ontwerp scenografie
opdrachtgever: KIK / IRPA
locatie: Brussel
opening: Zomer 2017

De tentoonstelling

Een spectaculaire tentoonstelling in open lucht in Brussel in de zomer van 2017 vormt het absolute hoogtepunt van het project. De tentoonstelling is een bloemlezing van de mooiste en meest intrigerende beelden die in 1917/18 gerealiseerd werden. Hierin worden niet enkel de verschillende fotografen en de grote vakkundigheid waarmee zij te werk gingen voor de lens gebracht, maar wordt er ook gepeild naar de esthetische en politieke doelstellingen van de Duitse fotografische inventarisatiecampagne.

De rol die deze verzameling van meer dan 10.000 fotografische opnames tot op vandaag vervult in de studie van – en de zorg voor – het Belgisch artistiek erfgoed wordt eveneens belicht. De Duitse negatieven zijn dan ook springlevend: de fotografen van het KIK reisden doorheen het hele land en namen vanuit dezelfde hoek opnieuw een foto, honderd jaar later.

Daarnaast zullen dankzij de samenwerking met andere Belgische erfgoedspelers over het hele land tentoonstellingen en evenementen gerealiseerd worden om zo een ruim publiek te laten kennismaken met deze zeldzame positieve erfenis van de Grote Oorlog.

www.picturingbelgium14-18.com